FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera hrvatskog dokumentarca "Marijine" u Torontu

Autor: agrb
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski dokumentarni film "Marijine" redateljice i scenaristice Željke Sukove krajem travnja imat će svoju svjetsku premijeru na kanadskom međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Hot Docs" u Torontu, koji će se održati od 28. travnja do 8. svibnja, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Film je nastao u produkciji riječke Udruge Ukus, a prikazat će se u sklopu festivalskog programa "Next" koji predstavlja dokumentarce koji istražuju kreativnost u izvedbenim i vizualnim umjetnostima. Film će se se natjecati za festivalsku Nagradu publike.

Glavne protagonistice te socijalne i dokumentarno-glazbene komedije su unuke pokojne Marije Violić - Nina, Željka i Danira, koje pozovu susjede na druženje u povodu prisjećanja na nekadašnju stanarku Mariju. Prije nego što "šaroliko društvo" uroni u lažne sentimente, film se pretvara u susjedski "reality show" pun pjesme i plesa uz glazbeni performans unajmljenih i krugu gostiju nepoznatih glazbenika, "dance electro-trash" skupine "Midi Lidi" iz Češke. Svrha je okupljanja rješavanje jedne neispunjene obiteljske dužnosti prema pokojnici, stoji u obavijesti HAVC-a.

"Hot Docs" najpoznatiji je i najveći festival dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi, na kojem se godišnje prikaže dvjestotinjak filmova iz više od trideset zemalja.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙