FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čobanković o prosvjedima seljaka

Autor: tmis
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Ako su vam reprezentant hrvatskog seljaštva i poljoprivrede grupica od ni stotinjak prosvjednika, onda ne treba ništa pričati, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas na Zagrebačkom velesajmu na upit novinarima o prosvjedima seljaka.

Pritom je naveo kako je u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj njih 180.000, a od toga ih oko 90.000 dobiva komercijalne potpore. Dodao je kako te te brojke najbolje pokazuju 'snagu' prosvjednika.

Čobanković je kazao i da će naći vremena za razgovor sa seljacima u prosvjedu i s njima razgovarati kada prestanu prosvjedovati.

Naveo je kako je, prema podacima koje ima, u prosvjedima maksimalno oko 110 ljudi te da ta manjina iz određenih nepoljoprivrednih razloga kontrolira ljude koji zapravo ne znaju što žele.

Podsjetio je i na jučerašnji sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na kojem su bili predstavnici 30 udruga, od kojih mediji nisu zabilježili nijednu osim one (Tomislava) Pokrovca (Sindikat hrvatskih seljaka).

U vezi toga smatra da dok se toliki medijski publicitet bude davao takvim ljudima, mediji su u zabludi.

Oko isplate poticaja odgovorio je da se ove godine ništa nije desilo što bi trebalo uzrokovati prosvjede, jer se to radi po ustaljenoj formi od 2004.

Što više ove godine je još bolja dinamika plaćanja, bolje su cijene i općenito bolja situacija u poljoprivredi, rekao je Čobanković nakon otvorenja specijaliziranih sajmova o turizmu, gastronomiji i vinu na Zagrebačkom velesajmu.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙