FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Većinska potpora Amerikanaca i Francuza za akciju u Libiji

Autor: dhai
WASHINGTON/PARIZ, 22. ožujka 2011. (Hina) - Više od polovice Amerikanaca i dvije trećine Francuza podržava vojnu akciju Zapada u Libiji, pokazala su u utorak ispitivanja javnog mijenja u te dvije zemlje koje imaju vodeću ulogu u uspostavi UN-ove zone zabrane leta nad tom sjevernoafričkom zemljom, zahvaćenom višetjednim sukobima vladinih snaga s prodemokratskim pobunjenicima.

Ispitivanje TV mreže CBS News pokazalo je da 50 posto Amerikanaca odobrava djelovanje predsjednika Baracka Obama u situaciji u Libiji, 29 posto ne odobrava, a 20 posto nema mišljenja o tome. Ispitivanje je provedeno na nacionalnom uzorku od 1.022 osobe.

Ukupna potpora za Obamino obnašanja predsjedničke dužnosti u ispitivanju je 49 posto, uz 41 posto neodobravanja, što je isto kao u veljači.

Anketa CNN/Opinion Research Corpa pokazala je 70-postotnu potporu Amerikanaca za vojnu akciju u Libiji, uz 27 posto protivljenja.

Ispitivanje francuskog javnog mnijenja koje je provela agencija IFOP, pokazalo je da 66 posto ispitanih podupire intervenciju koalicije u Libiji, bez obzira jesu li lijeve ili desne političke orijentacije.

Za razliku od SAD-a i Francuske, samo jedna trećina Britanaca podržava odluku o poduzimanju vojne akcije u Libiji, pokazalo je ispitivanje agencije ComRes/ITN u ponedjeljak.

(Hina) xdh ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙