FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Husarić: natječaji po pravilima službe

Autor: mbuj
ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić danas je na svečanosti u povodu Svjetskog dana voda odbacio novinske napise da je ta javna ustanova namještala natječaje za provedbu radova obrane od poplava na branjenim područjima i da su izvlačili novac.

"Mi tvrdimo u Hrvatskim vodama i naša struka da smo natječaje napravili po pravilima službe", istaknuo je Husarić, dodavši da su izabrane ponude koje su ispunjavale sve zahtjeve propisane u natječaju.

Kazao je da je od 34 natječaja šest u žalbenom postupku te da su se uglavnom žalila poduzeća koja nemaju certifikat, ali da je to na državnoj komisiji i on to ne bi komentirao.

"Kad komisija kaže je li to u redu ili nije, bit će onako kako ona kaže", rekao je Husarić. Objasnio je da su prošle godine raspisali 34 javna natječaja na koja su se mogla javljati poduzeća s certifikatima koje izdaje ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Taj dokument jamči Hrvatskim vodama i državi da će ti poslovi biti kvalitetno obavljeni, da će ljudi i mehanizacija i resursi biti na tim branjenim područjima u svako doba dana i noći, kazao je, uz ostalo, Husarić.

Prije svečanosti, na upit novinara kako komentira činjenicu da je njegov stranački kolega iz HSS-a potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić poslao inspekciju u Hrvatske vode, Husarić je odgovorio da je to njegovo pravo te da poslije ovakvih novinskih napisa naravno da "treba poslati inspekciju da provjeri jesmo li mi sve napravili po pravilu službe, a ja tvrdim da jesmo".

Upitan koju je sve dokumentaciju uzeo USKOK, Husarić je odgovorio da su za sada uzeli dokumentaciju o provedbi ona 34 natječaja na branjenim područjima.

Na pitanje kako to da su mnoge prihvaćene ponude gotovo u kunu jednake kao i procijenjene vrijednosti tih nabava, Husarić je rekao kako on misli da su sve niže. Dodao je da se uglavnom radi o vodoprivrednim organizacijama s certifikatima, koje godinama rade te poslove i sasvim sigurno znaju standarde za radove.

Ustvrdio je da, što se njega tiče, nije bilo povlaštenih informacija iz Hrvatskih voda.

Na novinarski upit je li mu jedna tvrtka platila put u Namibiju na safari, Husarić je odgovorio da je danas Svjetski dan voda. "Na godišnji odmor, gdje ja nisam od svoje tvrtke ništa naplatio, ja idem kamo hoću", izjavio je.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙