FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metro udvostručio dobit u 2010.

Autor: mpuk
BERLIN, 22. ožujka 2011. (Hina/AFP) Treća po veličini maloprodajna grupa u svijetu Metro izvijestila je u utorak da su joj prihodi i zarada u 2010. porasli na većini tržišta, ali je prognoza za tekuću godinu tek uvjetno optimistična.

Grupa je priopćila da su prihodi porasli za skromnih 2,6 posto na 67,3 milijarde eura. Neto dobit više je nego udvostručena na 850 milijuna eura.

Uprava planira preporučiti isplatu dividende od 1,35 eura po dionici za 2010., u odnosu na 1,18 eura isplaćenih za godinu ranije, navodi se u priopćenju.

Gubitaške članice grupe poput lanca supermarketa Real i robnih kuća Kaufhof uspjele su prošle godine ostvariti zaokret u poslovanju i pridonijeti dobiti grupe, dodaje se.

Ukupna dobit prije kamata i poreza (EBIT) prije jednokratnih stavki porasla je za 19 posto na 2,42 milijarde eura, premašivši prognoze grupe od 2,3 milijarde eura.

Jednokratne stavke uglavnom su bile rezultat širokog programa restrukturiranja koji je počeo 2009., kažu u kompaniji.

Prognoza za naredne mjesece oprezno je optimistična, uz očekivani rast prihoda za četiri, te EBIT-a za 10 posto, ali uz određene uvjete. U tvrtki tako ne isključuju mogućnost pogoršanja prilika na tržištu koje bi mogle pritisnuti ovogodišnje rezultate.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙