FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandoković: i neki čelnici HNS-a imaju se razloga crvenjeti

Autor: vlar
ZAGREB, 21. ožujka 2011.(Hina) - Komentirajući izjavu predsjednice Kluba zastupnika HNS-a Vesne Pusić da se Hrvatska zbog HDZ-ove vladavine već odavno zacrvenjela od srama, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ustvrdio je kako se neki u Hrvatskoj sigurno imaju razloga crvenjeti i sramiti, a da su među njima i neki čelnici HNS-a i neki njihovi lokalni dužnosnici koji su, kaže, duboko povezani s korupcijom.

"Postoje pravosudne presude za neke visoke dužnosnike HNS-a na lokalnoj razini, od Zlatara pa nadalje. To je zaista zadnja stranka koja može govoriti o korupciji i meni je skandalozno da Vesna Pusić kontinuirano iza europskih skuta i iza svog europskog imidža brani korupcionaške afere svojih stranačkih kolega", izjavio je Jandroković uoči sastanka vladajuće koalicije zamoljen za komentar današnje izjave Vesne Pusić da se HDZ mora crvenjeti zbog Ive Sanadera i nekih bivših ministara koji su pod istragom.

Istaknuo je da je HDZ pokrenuo borbu protiv korupcije i jasno rekao da nema nedodirljivih, bez obzira na stranačku pripadnost.

"Svatko tko se ogriješio o zakon, pa bio i iz HDZ-a, za to će odgovarati. Očekujem takvu izjavu od Vesne Pusić pa kad tako kaže, kad to vidimo na djelu, kad ukloni iz svojih redova one koji su i pravosudno presuđeni, a sudjelovali su u korupcionaškim i kriminalnim radnjama, onda neka se javi", rekao je Jandroković.

Upitan znači li to da u HDZ-u nema srama, odgovorio je da se svaki čovjek koji prekrši zakon i učini nešto kriminalno mora zbog toga sramiti.

"Ali je isto tako bitno da politička stranka pokaže da se protiv toga bori i takve ljude ukloni iz svog članstva, a kamoli s visokih dužnosti. HNS to nije učinio i gospođa Pusić bi morala o tome voditi računa", zaključio je Jandroković.

(Hina) xvl yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙