FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama u obilasku Rio de Janeira

Autor: akoz
RIO DE JANEIRO, 20. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Predsjednik SAD-a Barack Obama nedjelju je proveo u razgledavanju Rio de Janeira koji je posjetio u okviru petodnevne turneje Južnom Amerikom koju je zasjenio američko-europski zračni napad na snage Moamera Gadafija u Libiji.

Drugoga dana turneje Južnom Amerikom Obama je iz helikoptera razgledao čuvene plaže i brda Rija te zaigrao nogomet s djecom u siromašne četvrti grada.

Njegova je pažnja, međutim ipak bila podijeljena uslijed najveće vojne operacije u arapskom svijetu od invazije na Irak.

No, nastojeći sačuvati njegov takozvani "no-drama Obama" imidž, Bijela kuća željela je izbjeći bilo kakav dojam da je predsjednik SAD-a talac događaja ili da nije u stanju posvetiti se i drugim važnim poslovima.

Obama je popularan u multikulturalnom Brazilu a u centru za mlade u faveli "Božji grad" djeca su ga pozdravila izvikujući njegovo ime prije no što je za njega, suprugu Michelle i njihove dvije kćeri izvedena capoeira, brazilska borilačka vještina isprepletena s glazbenim elementima. Obama se nakon toga s mladim nogometašima dodavao nogometnom loptom pokazavši da mu taj sport nije nepoznat.

Obama će u nedjelju navečer u kazalištu u središtu grada održati govor brazilskom narodu a ponedjeljak nastavlja turneju posjetom Čileu.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙