FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetski čelnici se dogovaraju o akciji u Libiji

Autor: vrad
ZAGREB, 19. ožujka 2011. (Hina) - Svjetski čelnici okupili su se u subotu u Parizu kako bi razgovarali o koordiniranoj vojnoj akciji u Libiji, gdje Moamer Gadafi izaziva Zapad svojim konačnim pohodom na pobunjeničko uporište Bengazi, javljaju agencije.

Američka državna tajnica Hillary Clinton, britanski premijer David Cameron i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy trebali su se sastati iza podneva, jedan sat prije opsežnijih pregovora na kojima će se raspravljati o vojnoj intervenciji pod pokroviteljstvom UN-a, rekao je američki dužnosnik, a prenijela je agencija Reuters.

Francuski predsjednik Sarkozy pozvao je u subotu prije podne Camerona, Clinton i Juppea kako bi pripremili susret na vrhu o Libiji, izjavio je dobro obaviješten izvor, a prenio France Presse.

Čelnici tih zemalja koje već nekoliko dana predvode diplomatsku ofenzivu protiv Moamera Gadafija trebaju razgovarati o osnutku vojne koalicije radi eventualnih akcija protiv snaga libijskog vođe. Te se zemlje, prije svake odluke o akciji, moraju dogovoriti o njezinu zapovjedanju i o mjestu gdje će biti glavni vojni stožer.

Na međunarodnom summitu koji treba početi u Elizejskoj palači u 13.30 sati po srednjoeuropskome vremenu, a trajat će oko dva sata, sudjelovati će, uz Hillary Clinton i Davida Camerona, više arapskih, afričkih i europskih čelnika te glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙