FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Lencu predan "Seminole"

Autor: dsta
KOSTRENA, 18. ožujka 2011. (Hina) - Brod-dizalica Seminole, na kojemu su u Brodogradilištu Viktor Lenac obavljene preinake i remont vrijedni oko 16 milijuna eura, predan je danas na prigodnoj svečanosti naručitelju talijanskoj tvrtki Subsea Oil Services.

Subsea Oil Services u sastavu je tvrtke Micoperi iz Ravenne s kojom kostrensko brodogradilište godinama uspješno surađuje.

Na brodu Seminole izgrađeno je i opremljeno novo nadgrađe, teško oko 450 tona, u kojemu su nove prostorije za 250 članova posade.

Uređeni su servisni prostori ispod glavne palube, montiran je i opremljen tunel sustava za obradu i polaganje cjevovoda i ugrađena je nova navigacijska i komunikacijska oprema.

Trup broda je temeljito obnovljen, izmijenjeno je 1500 tona čelika, obavljen je remont dizalice kapaciteta 750 tona, ugrađene su vodilice za sidra.

Tijekom preinaka broda Seminole u Lencu je obavljen remont još četiriju brodova tvrtke Micoperi, a ukupna vrijednost radova na svih pet brodova je oko 20 milijuna eura.

Suradnja V. Lenca i Micoperija će se nastaviti jer su ugovoreni novi poslovi na brodu Bucaneer i barži Micourier, kazao je predsjednik Uprave Brodogradilišta Robert Škifić i najavio da će brod Seminole biti zajednički predstavljen na međunarodnom sajmu offshore aktivnosti Offshore Mediterranean Conference, koji će se održati od 23. do 25. ožujka u Ravenni.

Dodao je da je suradnja s Micoperijem još jedna stepenica ka cilju da Lenac dođe u 'špicu' svjetske brodogradnje u dijelu zahtjevnih poslova preinaka.

Vlasnik tvrtke Micoperi Silvio Bartolotti naglasio je da su preinake na brodu Seminole bile vrlo zahtjevne i složene te da će taj brod, star više od 35 godina, sada kod osiguravajućeg društva biti procijenjen kao brod star 18 godina.

(Hina) hsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙