FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 18. ožujka

Autor: dduk
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 18. ožujka.

ZAGREB - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj organizatori su konferencije "Promjene na komunikacijskom tržištu u Republici Hrvatskoj i izazovi za regulatora" na kojoj će se uz ostalo razgovarati o trenutačnom stanju na tržištu elektroničkih komunikacija u Hrvatskoj, zaštiti potrošača i zakonodavstvu te sigurnosti mreža i kibernetičkim (cyber) incidentima u Hrvatskoj. Konferencija je organizirana u sklopu projekta "Jačanje institucionalnih i administrativnih kapaciteta Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije". Projekt je započeo u ožujku 2010., a provedba će trajati do rujna 2011. godine. Cilj projekta tehničke pomoći, u vrijednosti 700 tisuća eura, je promicati i održati učinkovito i održivo natjecanje na tržištu telekomunikacija, ubrzati društveno prihvatljivo uvođenje novih javnih telekomunikacijskih tehnologija te osigurati provedbu zakonodavstva za zaštitu operatora i korisnika njihovih usluga (11,00 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U Ministarstvu turizma bit će održana konferencija za novinare u povodu nedavno donesenih provedbenih akata Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije. Konferenciji će prethoditi sastanak ministara turizma i pravosuđa Damira Bajsa i Dražena Bošnjakovića s čelnicima Udruge poslodavaca u hotelijerstvu i Kamping udruženja Hrvatske (11,00 sati, Prisavlje 14).

VODICE - Tradicionalna, 13. međunarodna manifestacija maslinara i uljara "Noćnjak 2011" ove se godine održava u Vodicama, a tijekom tri dana, do nedjelje 20. ožujka, održat će se i sajam opreme, alata i repromaterijala, bit će otvorena burza maslinovog ulja, održat će se nekoliko okruglih stolova i predavanja o maslinarstvu kao poljoprivrednoj i gospodarskoj djelatnosti, a bit će uručena i priznanja za kvalitetu ulja. Manifestaciju organizira Zadružni savez Dalmacije, a "Noćnjak 2011" otvorit će, kako je najavljeno, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković (10,00 sati, Vodice, Hotel Olympia, Gajeva bb).

ZAGREB - Poslovodstvo HŽ-Infrastrukture izvijestit će na konferenciji za novinare o poslovnim rezultatima u 2010. godini (12,00 sati, upravna zgrada HŽ-a, Mihanovićeva 12).

ZAGREB - U organizacij magazina Lider bit će dodijeljena nagrada "Hrvoje Mateljić" za najbolje novinarske priloge o gospodarstvu objavljene u Hrvatskoj u 2010. godini (10,00 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Na trećoj nacionalnoj konferenciji tajnica, voditelja ureda i administrativnih djelatnika, u organizaciji časopisa Poslovni savjetnik, raspravljat će se o aspektima tajničkog posla, kao što su odnos s problematičnim kolegama, šefovima, pravopis i gramatika i dr., a bit će dodijeljena i nagrada najboljoj hrvatskoj tajnici u 2010 godini (9,00 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙