FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: više "teških droga" i uzgojene marihuane

Autor: vreb
POŽEGA, 17. ožujka 2011. (Hina) - Na području Policijske uprave požeško-slavonske unatrag tri godine zabilježena je veća prisutnost tzv. teških droga - heroina i kokaina, a ono što zabrinjava je i povećanje umjetnog uzgoja marihuane u zatvorenom prostoru, izvijestio je načelnik Odjela kriminalističke policije Željko Grgić.

Grgić je na današnjoj konferenciji za novinare istaknuo kako su lani zbog proizvodnje i prodaje marihuane na području te PU bile prijavljene 22 osobe, a evidentirano je oko 250 konzumenata marihuane.

Glasnogovornica požeško-slavonske PU Ivana Radić rekla je kako je zadnja akcija policije bila provedena u ponedjeljak, 14. ožujka, u ulici Bana Petra Berislavića u Požegi. Tada je kod 32-godišnjeg muškarca zaplijenjeno 218 grama marihuane u PVC vrećicama i staklenkama te 20 lončanica sa zasađenim biljkama marihuane, visokih od 5 do 30 centimetara.

Uz to pronađena je i oprema za uzgoj marihuane - lampe, ventilator, specijalna gnojiva, termometri, "tajmeri" i drugo. Počinitelj je uhićen te je nakon kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu, a protiv njega podnesena je kaznena prijava.

Voditelj grupe za kriminalitet droga Josip Vidović istaknuo je kako je otkriveni laboratoriju za uzgoj marihuane vrlo sofisticiran jer su svi uređaji bili međusobno povezani i spojeni na tajmer, te da je vrijednost opreme veća od pet tisuća kuna.

"Pronađena marihuana je sortirana u nekoliko vrsta, a sve one spadaju u skupinu koja brže raste i nije visoka te je pogodna za unutarnji uzgoj. Za dva mjeseca od sadnje one su spremne za konzumiranje, tako da je tijekom jedne godine moguće uzgojiti više nasada marihuane. Sva oprema, gnojivo i sjeme nabavljeni su preko internata", rekao je Vidović.

Tijekom prošle godine na području PU požeško-slavonske evidentirano je 10-ak uzgajivača marihuane u zatvorenom prostoru, na tavanima i potkrovljima kuća.

(Hina) xvreb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙