FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnici bez granica otišli iz Libije

Autor: vmrs
KAIRO, 16. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Zbog žestokih je sukoba pobunjenika i snaga Moamera Gadafija, humanitarna organizacija Liječnici bez granica povukla svoje ekipe iz istočne Libije u Egipat, priopćeno je u srijedu.

U priopćenju se kaže kako će Liječnici bez granica (MSF) i dalje pomagati Libijcima, uglavnom slanjem pomoći.

Gadafijeve su snage zauzele vratile nekoliko naselja na obalnome pojasu koji su držali pobunjenici.

"Zbog žestokih sukoba u Libiji Liječnici bez granica bili su prisiljeni povući se iz Bengazija", kaže se u priopćenju. Reuters doznaje da su ekipe humanitaraca stigle na sjevernu egipatsku obalu, u Aleksandriju.

"Nastojat će nastaviti pomagati libijskim zdravstvenim ustanovama, prvenstveno slanjem lijekova i medicinskog materijala", kaže se u priopćenju.

MSF je pripremio 33 tone medicinske pomoći, ali ekipe ne mogu sigurno putovati na područja sukoba gdje je potreba za pomoći najveća.

Organizacija je priopćila da je prošli tjedan u dva odvojena slučaja ekipa MSF-a pokušala doći do grada Ras Lanufa, ali se morala povući zbog sukoba.

Jedna je ekipa otišla u Bregu i planirala ondje organizirati malu operacijsku dvoranu, ali i to je odgođeno i sve je preseljeno dalje na istok. Kirurška ekipa sada je u pripravnosti u Aleksandriji.

MSF je priopćio da ekipa iz Tunisa i dalje pokušava prijeći u Libiju sa zapada i dostaviti medicinsku i humanitarnu pomoć, ali libijske vlasti ne dopuštaju ulazak u zemlju.

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙