FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prezentacija "Megagreena" u Maroku

Autor: lmol
RABAT/ZAGREB, 16. ožujka 2011. (Hina) - U Gospodarsko-kulturnom centru hrvatskog Veleposlanstva u glavnom gradu Maroka Rabatu danas je skupini marokanskih stručnjaka-agronoma, poslovnih ljudi i većih poljoprivrednih proizvođača predstavljeno novo, potpuno prirodno gnojivo kojeg na svjetsko tržište nastoji plasirati kutinska tvrtka "Hidraulika", izvijestilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maroku.

"Hidraulika" se bavi komercijalizacijom gnojiva koje proizvodi tvrtka "Megagreen" iz Donjeg Kraljevca u Međimurju.

Riječ je o svjetskom novitetu, kojeg su, koristeći se nanotehnologijom, u cijelosti osmislili hrvatski stručnjaci i razvili ekološki čisto gnojivo koje pomaže razvoju poljoprivrednih kultura i povećava prinos, kaže se u obavijesti.

Otvarajući skup veleposlanik RH u Maroku Darko Bekić naglasio je važnost ekološki prihvatljivih rješenja u razdoblju kada svjetsko tržište očekuje dugoročni rast cijena poljoprivrednih sirovina, a sve veći broj stanovnika, posebno u sušnim dijelovima svijeta, se sve teže prehranjuje.

U Veleposlanstvu podsjećaju da su prošlog mjeseca hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede i Kraljevina Maroko potpisali važan bilateralni ugovor, a u svibnju se očekuje posjet Hrvatskoj marokanskog ministra poljoprivrede Azitza Akhenoucha.

Maroko je najveći isporučilac svježeg voća i povrća zemljama Europske unije te je vrlo zainteresiran za modernizaciju svoje poljoprivrede i ribarstva u čemu očekuje suradnju i razmjenu know-howa i s hrvatskim stručnjacima, napominju iz hrvatskog Veleposlanstva u toj zemlji.

(Hina) xpp/xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙