FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pipić: stvarat ćemo gužvu i prometne čepove

Autor: ztes
VIROVITICA, 15. ožujka 2011. (Hina) - Organizator prosvjeda seljaka u Virovitičko-podravskoj županiji Zvonko Pipić najavio je danas da više neće blokirati prometnice, nego će u 13 sati u traktorskim kolonama krenuti u vožnju po županiji.

"Stvarat ćemo gužvu i prometne čepove, pa možda nas netko ozbiljnije shvati", kazao je Pipić, koji smatra da vlada dugo ignorira te prosvjede.

U jutrošnjem prosvjedu bilo je, po podacima policije, na tri punkta - u Cabuni, Suhopolju i Lukaču - 78 traktora i 10 prosvjednika. Prosvjed skupine seljaka održava se u organizaciji Udruge poljoprivrednika Virovitičko-podravske županije.

Pipić kaže da će se nakon povrataka predsjednika Ive Josipovića iz Turske seljaci zaputiti k njemu na razgovore i tražiti pomoć u rješavanju problema.

I dalje ostaju kod istih zahtjeva. Među ostalim, traže isplatu poticaja u punom iznosu od 2250 kuna po hektaru, smanjenje cijene državnog poljoprivrednog zemljišta za 50 posto, maksimalnu cijenu plavog dizela do 4 kune, isplatu zaostalih kapitalnih ulaganja u roku od 30 dana te besplatnu legalizaciju svih poljoprivrednih objekata.

Glasnogovornik virovitičko-podravske Policijske uprave Josip Štajdohar kaže da se policiji javljaju brojni građani nezadovoljni što prosvjednici ometaju promet.

(Hina) xztes ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙