FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: taktika SDP-a svakodnevne optužbe Vlade i HDZ-a

Autor: ztes
VIROVITICA, 4. ožujka 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras na obilježavanju 21. obljetnice utemeljena HDZ-a u Virovitici kako krunski dokaz da oporba stoji iza prosvjeda, leži u njihovom stalnom prozivanju predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i vrha HDZ-a da su kriminalci i lopovi.

„ Kada nisu uspjeli Vladu srušiti u Saboru, počeli su primjenjivati novu taktiku i svakodnevno nas optužuju da smo lopovi, kriminalci i gangsteri“, rekao je Šeks te ocijenio da je stalno izazivanje bijesa i mržnje protiv HDZ-a rezultiralo izlaskom na ulice.

Kaže da je „ubilački bijes“ huligana potaknuo vrh SDP-a, predvođen tandemom Milanović - Jovanović, da u kritičnom trenutku pregovora s Europskom unijom za njih obave posao i svrgnu HDZ s vlasti.

Dokaz tomu je i paljenje zastave Europske unije, jer se SDP boji ulaska u Europu, izjavio je Šeks.

Pozvao je članstvo HDZ-a na mobilizaciju jer se, kako je rekao, "zaoštrava specijalni politički rat".

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković rekao je kako „stvaratelji nereda na ulicama ne žele dobro Hrvatskoj“ te da se „upinju iz svih snaga da HDZ ne završi pregovore s EU“.

Virovitički gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivica Kirin pozvao je članove HDZ-a na zajedničku borbu protiv korupcije i „onih koji su državu smatrali svojom privatnom svojinom, da završe tamo gdje im je mjesto“.

Zaključio je da „ nitko ne može biti iznad političkog javnog rada i države“.

Govoreći o braniteljskim prosvjedima, saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić rekao je da „ maškare i karnevali u Zagrebu, Grubišnom Polju i Rijeci neće uspjeti“.

„Past će maske i vidjet će se tko je čiji“, kazao je Đakić poručujući da HDZ želi nadići svoje političke protivnike.

„ I mi možemo bacati boju i paliti zastave, ali tu mržnju smo prerasli, a oni u SDP i HNS-u nisu“, rekao je Đakić, te dodao da bi "nekima u HNS-u bolje bilo da uče mađarski jer će im uskoro trebati".

(Hina) ztes ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙