FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitičko-podravska HVIDR-a ograđuje se od zakona ulice

Autor: ztes
VIROVITICA, 23. veljače 2011. (Hina) - Zajednica udruga HVIDR-e Virovitičko-podravske županije podupire svaki oblik legalne potpore zatočenim hrvatskim braniteljima Tihomiru Purdi i Veljku Mariću i traži da se što hitnije vrate u Hrvatsku, ali se ograđuju od „zakona ulice" i poziva na oružje, priopćio je danas virovitičko-podravski ogranak udruge.

"Izražavamo nezadovoljstvo zbog pozivanja na ulice i oružje, jer se braniteljski problemi neće riješiti na ulici. Ograđujemo se od svakog pokušaja destabilizacije i rušenja Vlade Republike Hrvatske. To nas može omesti u ključnom trenutku ulaska Hrvatske u Europsku uniju“, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik županijske Zajednice udruga HVIDR-e Nenad Križić.

Podsjećaju da se županijska Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata zbog nezadovoljstva uhićenjem Purde i Marića oglasila zajedno s pet slavonskih županijskih HVIDR-a još 14. siječnja 2011. u Požegi.

Napominju da su sudjelovali na mirnim prosvjedima branitelja u Vukovaru i Grubišnu Polju, ali se ograđuju od istupa pojedinaca jer, kako navode, "našu Domovinu želimo graditi, a ne rušiti, želimo je sretnu, poželjnu i ponosnu, a ne nikako nesretnu, nepoželjnu i u kojoj naša djeca i svi budući naraštaji ne žele živjeti“.

Zaključuju da izabranu državnu vlast trebaju kao partnera te da će najodlučnije ustrajati da vlada u skladu sa svojom ustavnom i zakonskom obvezom zaštiti sve hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i sve građane.

(Hina) xztes yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙