FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci osudili ubrzanu kolonizaciju

Autor: vrad
RAMALLAH, 13. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Palestinci su u nedjelju "odlučno osudili" izraelsku odluku da ubrza doseljavanje na Zapadnu obalu, nakon pokolja u jednom naselju blizu Nablusa, i upozorili su da će takva odluka stvoriti "ozbiljne probleme".

"Palestinska samouprava odlučno osuđuje današnju odluku izraelske vlade da ubrza gradnju stanova u židovskim naseljima", rekao je glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.

Izraelska vlada je u nedjelju odobrila gradnju "više stotina stambenih jedinica" u židovskim naseljima na Zapadnoj obali, dan nakon ubojstva peteročlane izraelske obitelji u naselju na tom području.

Po informacijama vojnog radija, odluka vlade obuhvaća 400 stambenih jedinica.

Glasnogovornik predsjednika palestinske samouprave Nabil Abu Rudeina ocijenio je u priopćenju da je poticaj gradnji "neprihvatljiva pogreška koja će sve uništiti i stvoriti ozbiljne probleme".

Palestinski čelnici su ponovo osudili "napade doseljenika na Palestince na Zapadnoj obali" i pozvali kvartet za Bliski istok (SAD, Rusija, UN i EU) da "žurno intervenira kako bi zaustavio te napade".

Od subote je zabilježeno više napada ili pokušaja napada izraelskih ekstremista na palestinska sela na Zapadnoj obali, osobito u okolici Nablusa. Izraelska obitelj, roditelji i njihovo troje djece, ubijeni su nožem u palestinskom napadu u noći na subotu u židovskom naselju Itamaru, pokraj Nablusa, izvijestile su izraelske vlasti.

Žrtve su otac, majka i njihova djeca od 11 i 13 godina te tromjesečno dijete. Izbodeni su nožem u snu u svome domu.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙