FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

T-HT napušta Czapran, novi član Uprave i financijski direktor Dino Dogan

Autor: nbrc
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - T-Hrvatski Telekom (T-HT) objavio je danas da je Juergen P. Czapran dao ostavku na mjesto člana Uprave HT i glavnog direktora za financije te da krajem ožujka napušta HT kako bi preuzeo funkciju u Deutsche Telekomu, a na mjesto člana Uprave i glavnog direktora za financije nasljedit će ga početkom travnja Dino Dogan.

T-HT objavljuje da je Juergen P. Czapran dao ostavku na mjesto člana Uprave HT i glavnog direktora za financije. Czapran će napustiti HT krajem ožujka 2011. kako bi preuzeo funkciju u Deutsche Telekomu, navodi se u priopćenju T-HT-a.

Na mjestu člana Uprave i glavnog direktora za financije naslijedit će ga dr. Dino Dogan koji će se Grupi pridružiti 1. travnja 2011.

Iz T-HT-a ističu da Dogan (48) donosi značajno iskustvo u telekomunikacijskoj industriji koje je stekao obnašajući funkciju glavnog direktora za financije i člana Uprave Mobilkom Austria AG od kolovoza 2009. godine, a u 2010. preuzeo je i mjesto glavnog direktora za integraciju u pripajanju Mobilkoma Austria AG Telekomu Austria AG.

Dogan je, prije odlaska u Mobilkom Austria AG, od srpnja 2003. do srpnja 2009., bio glavni direktor za financije i član Uprave hrvatskog mobilnog operatora VIPneta, podružnice Mobilkoma Austria AG stekavši prethodno deset godina radnog iskustva na rukovodećim mjestima u Alcatelu.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora T-HT-a Ivice Mudrinića koji kaže da će Doganovo "međunarodno iskustvo i poznavanje hrvatskog tržišta telekomunikacija biti od velike vrijednosti u godinama koje dolaze".

Zahvaljujući Czapranu na doprinosu koji je dao T-HT-u, Mudrinić ističe da je Czapran imao važan doprinos u očuvanju T-HT-ovog vodećeg položaja tijekom razdoblja velikih promjena u kojima je Grupa uspješno okončala svoju inicijalnu javnu ponudu dionica, ponovno integrirala T-Mobile u HT i suočila se sa sve jačom konkurencijom na tržištu.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙