FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lesar: razgovarao sam policijom zbog prijetnji likvidacijom

Autor: rkor
ZAGREB, 10. ožujka 2011.(Hina) - Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar potvrdio je danas da su mu upućene prijetnje smrću te da je s tim u vezi obavio razgovor s policijom.

Lesar je novinarima u Hrvatskom saboru kazao kako ga je prošlog utorka predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić obavijestio o tome da je u Sabor došlo pismo u kojem mu se prijeti likvidacijom.

Sutradan ga je, dodao je, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić izvjestio da je o svemu obaviješten i DORH.

Lesar je potvrdio da se javio Ravnateljstvu policije te da je obavio razgovore s krim-policijom i djelatnicima PU međimurske.

Ostojić je Hini u telefonskom razgovoru kazao kako je nakon što je dobio obavijest od predsjednika Sabora o pismu koje je došlo na saborsku adresu, a u kojem se prijeti zastupniku Lesaru, pozvao policiju da preuzme pismo te o postojanju pisma obavijestio DORH.

Policija je državnom odvjetništvu protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje.

"Zaprimili smo prijeteće pismo, podnijeli kaznenu prijavu i pokrenuli kriminalističko istraživanje", kazala je Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ova ureda za odnose s javnošću. Sadržaj pisma nije željela otkriti, napomenuvši samo kako se radi o "ozbiljnim prijetnjama".

(Hina) xrkor yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙