FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Josipović primio Volodimira Litvina

Autor: vmrs
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo ukrajinske Vrhovne Rade na čelu s predsjednikom Volodimirom Litvinom, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru potvrđeni su vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja, a Litvin je rekao kako Ukrajina s pažnjom prati hrvatski proces pridruživanja Europskoj uniji te istaknuo uvjerenje kako će uskoro postati i punopravna članica. Naglasio je i kako Ukrajina, u kontekstu europske politike susjedstva, pregovara o Ugovoru o pridruženom članstvu EU-u koji će otvoriti daljnje mogućnosti za razvoj trgovinskih odnosa s EU-om, kaže se u priopćenju.

Dvojica su dužnosnika razgovarala o gospodarskoj suradnji te zaključila kako se moraju učiniti dodatni napori u povećanju razmjene. Članovi ukrajinskog izaslanstva izrazili su uvjerenje kako će i odluka o bezviznom režimu za vrijeme ljetnih mjeseci biti dodatni poticaj razvoju turizma te su izrazili očekivanje da će se ta privremena mjera u dogledno vrijeme pretvoriti u stalnu.

Na kraju susreta predsjednik Vrhovne Rade obnovio je poziv hrvatskome predsjedniku da posjeti Ukrajinu te ga upoznao s obilježavanjem obljetnice černobilske tragedije pod pokroviteljstvom UN-a na kojem će se održati skup na visokoj razini, a kojim će se svijet podsjetiti na važnost sigurnosti nuklearnih postrojenja, ali i na širi kontekst očuvanja okoliša i održivog razvoja, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xvm/xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙