FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici libijske oporbe sastali se s Ashton

Autor: mhaj
STRASBOURG , 8. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Predstavnici libijske oporbe koji traže potporu za svoju privremenu upravu, sastali su se u utorak s visokom povjerenicom EU-a za vanjsku politiku te u srijedu planiraju razgovarati s predstavnicima Europskog parlamenta.

Vođa kriznog povjerenstva libijskog Nacionalnog vijeća Mahmud Džibril i ministar vanjskih poslova Vijeća Ali Esavi razgovarali su u utorak u Strasbourgu s Catherine Ashton, izvijestili su EU-ovi dužnosnici.

"Sastanak je održan u pozitivnom ozračju. Povjerenica Ashton će i dalje kontaktirati s njima", rekao je glasnogovornik. EU-ovi dužnosnici istaknuli su kako sastanak ne znači potporu članovima ili oporbenom Vijeću, unatoč tomu što je EU pozvao Gadafija da odstupi s dosadašnje dužnosti.

"Oni su doputovali u Strasbourg i zatražili su sastanak. Povjerenica Ahston iznimno je zadovoljna što se sastala s njima u sklopu vlastite strategije čiji je cilj prikupiti što više informacija i doznati što više činjenica", rekao je glasnogovornik.

"Informacije iz Libije vrlo su nepouzdane, pa se oslanjamo na medijske informacije. Dakle, u ovom trenutku spremni smo saslušati svakoga da bismo dobili sve raspoložive informacije", dodao je on.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙