FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: Galijaševićevi navodi potpuno neistiniti

Autor: nkot
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u današnjem je priopćenju kao potpuno neistinite odbacio tvrdnje Galibedina Galijaševića, vlasnika tvrtke ABA Informatike, koji je zajedno s tri specijalistice obiteljske medicine održao prosvjed ispred sjedišta HZZO-a.

Prosvjednici su istaknuli da trima liječnicama, koje isprva nisu željele odustati od Galijaševićevog informatičkog programa, prijeti raskid ugovora jer su ukazale na nepravilnosti u poslovanju HZZO-a. No, iz te institucije poručuju da spomenute liječnice "i nakon opetovanih poziva da izaberu licencirani program to nisu učinile te je pokrenut postupak raskida ugovora kao krajnja mjera zbog kontinuiranog otpora ka poštivanju pozitivnih propisa i preuzetih ugovornih obveza".

"U posljednjih godinu i pol dana od kad je tvrtka ABA Informatika izgubila licencu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) za provođenje programske podrške u ordinacijama doktora opće/obiteljske medicine, u više navrata su doktori obaviješteni o potrebi prelaska na neki od programa koji ima licencu.

Naime, ABA Informatika nije uskladila program Lord Primus s pozitivnim propisima, te joj je MZSS oduzelo lincencu za rad još početkom 2009. godine, budući da rad u programu ABA Informatike Lord Primus onemogućuje korištenje e-sustava što nanosi štetu pacijentima", navodi se u priopćenju.

Liječnice u prosvjedu negirale su da su korišnjem Galijaševićevog programa nanijele štetu pacijentima i HZZO-u. Tvrde da su na novom programu od 1. prosinca 2010. od kada su, kako tvrde, izgubile mnoge podatke o pacijentima i imaju problema u radu.

(Hina) xpp/xam ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙