FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed četiri liječnika

Autor: tdel
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - Galibedin Galijašević danas je zajedno s tri specijalistice obiteljske medicine ispred Direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) održao prosvjed kako bi ukazali na namjeru HZZO-a da s tri liječnice obiteljske medicine raskinu ugovore jer su, kako su naveli, ukazivale na nepravilnosti u poslovanju HZZO-a.

Specijalistica obiteljske medicine Josipa Rodić negirala je da su nanijele štetu pacijentima i HZZO-u koristeći program dr. Galibedina Galijaševića, vlasnika tvrtke ABA Informatika. "To nije istina, mi smo na novom programu od 1. prosinca 2010." rekla je. Rodić osnovnim problemom smatra činjenicu što, po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, podatci moraju biti (ukoliko su arhivirani u elektronskom obliku) nepromijenjeni i čuvani deset godina. "Mi svo vrijeme upozoravamo da to novoizabrani program ne radi, gubi se mnogo podataka i mnoge stvari se moraju ponavljati", kazala je Rodić. Ocijenila je da tih problema nije bilo dok se koristio Galijaševićev program.

Navodeći da je i danas održan novi proces arbitraže, specijalistica obiteljske medicine Dijana Mršić Novački negirala je da su oštetili pacijente i HZZO. "Još uvijek nemaju dokaza da nam raskinu ugovore, čekamo daljnju sudbinu", rekla je dodavši da će u četvrtak biti donesena odluka. Taj slučaj smatra mobbingom nad njom i kolegicama.

Napominjući kako se u tom slučaju radi o širem problemu, Galijašević je ocijenio da se kroz pokušaj raskida ugovornog odnosa tri liječnice obiteljske medicine s HZZO-om želi "disciplinirati kičma hrvatske obiteljske medicine".

Istaknuo je kako te liječnice nemaju alternativu i mogu raditi samo u okviru HZZO-a te se radi o borbi između "hrvatskog intelektualizma i hrvatskog primitivizma". "Sad želimo vidjeti gdje će se postaviti ravnatelj HZZO-a Tihomir Strizrep. Hoće li se staviti na stranu 'hrvatskog intelektualizma' i podržati nas ili otići na drugu stranu", rekao je Galijašević potvrdno odgovorivši na novinarski upit radi li se tu o osveti prema njemu jer je vodio prosvjed obiteljskih liječnika u ime Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

Liječnice smatraju kako su promjenom programa izgubile mnoge podatke o pacijentima te u radu imaju mnogo problema.

(Hina) xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙