FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandićeva čestitka za Međunarodni dan žena

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. ožujka 2011. (Hina) - U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao je danas sugrađankama čestitku sa željama da ovogodišnji Dan žena bude uistinu njihov praznik i dan zahvalnosti za sve dobro kojim su obogatili svijet.

"Uz čestitke vama, drage sugrađanke, neka ovaj dan bude i svojevrsni apel svim muškarcima da vlastiti ego stave u drugi plan i priznaju sebi kako su dame u mnogočemu uspješnije, upornije i bolje od nas muškaraca", poručuje gradonačelnik Bandić.

"Drage Zagrepčanke, uistinu je teško zamisliti ljudsku povijest bez velikih, hrabrih i odlučnih žena. Grad Zagreb, Republika Hrvatska i njihova prošlost također su nezamislivi bez doprinosa tisuća i tisuća znanih, manje poznatih i nepoznatih dama. Nekima od njih smo odali zasluženo priznanje, ali, nažalost, većini nikada nismo imali hrabrosti javno priznati zasluge za naše društvo. Život svakoga od nas obilježen je ljubavlju, potporom i žrtvovanjem žena - naših majki, supruga, sestara, prijateljica, odgojiteljica, suradnica, kćeri... Neka ovogodišnji Dan žena bude uistinu njihov praznik i dan naše zahvalnosti za sve dobro kojim su obogatili naše živote i svijet u kojemu živimo. Te misli neka budu sa svima nama 365 dana u godini, a ne tek u dane prigodnog obilježavanja.

Također, neka bude poticaj da više cijenimo i vrednujemo ulogu žene u hrvatskom društvu i da se odlučnije borimo protiv njihova podcjenjivanja, omalovažavanja i ignoriranja, što je, nažalost, još uvijek prisutno među nama", ističe u čestitki zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

(Hina) xpp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙