FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić najavio Zagrebački karneval

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Zagrebački karneval, koji će od 24. veljače do 8. ožujka u glavni grad vratiti običaje maskiranja i karnevalskog veselja, najavio je danas gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u Muzeju grada Zagreba.

"Ja ću dva tjedna velikodušno, s velikim srcem i toplom dušom predati vlast princu karnevala", najavio je gradonačelnik Bandić. Poručio im je neka oni sve ono što je loše i sve probleme za dva tjedna riješe, a on će se za dva tjedna vratiti opet na bijelom konju.

Darko Tuček, direktor tvrtke "Fest", nositelja organizacije, najavio je raznolik zabavni program koji će se u sklopu Zagrebačkoga karnevala od 24. veljače do 8. ožujka održavati na istočnom parkiralištu preko puta Bundeka i Hipodroma. Rekao je da su htjeli pomiriti tradiciju Zagreba vezanu uz balove i zabave na Gornjemu gradu te prigradskih naselja i seoskih sredina koje se njegovale pučke maškare.

Najavio je da će idući tjedan gradonačelnik Bandić predati ključeve grada princu karnevala, a nakon toga većina događaja bit će u "karnevalskom parku" na istočnome parkiralištu preko puta Bundeka i Hipodroma, novozagrebačkom parkiralištu gdje će niknuti veliki karnevalski dvorac u kojemu i oko kojega će se održavati cjelodnevni programi za velike i male. Rekao je da će ondje biti glazbeni šatori s izvođačima koji će nastupati navečer. Tijekom dana za djecu i mladež bit će organizirane tradicionale igre te viteški turnir na koji se mogu prijaviti svi srednjoškolci.

Princ Fašnik će na kraju, kao dežurni krivac, završiti na lomači.

Ravnatelj Muzeja grada Zagreba Vinko Ivić rekao je da se i oni pridružuju aktivnostima u vrijeme fašnika. Tako će 17. veljače u Muzeju grada Zagreba biti otvorena izložba fašničkih maski učenika zagrebačkih osnovnih škola, a 5. i 6. ožujka održavat će se "Žive slike", tradicionalna manifestacija koja na jedinstveni način oživljava muzejski stalni postav kroz koji će posjetitelje voditi djelatnici kostimirani u poznate povijesne likove oživljavajući prizore iz njihovih života. Ulaz u Muzej grada Zagreba bit će besplatan.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙