FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci upozoreni da ne putuju u Jemen

Autor: dhai
WASHINGTON / ZAGREB , 6. ožujka 2011.(Hina) - State Department upozorio je u nedjelju Amerikance da ne putuju u Jemen "zbog visoke razine opasnosti za sigurnost", a od onih koji se nalaze u Jemenu zatraženo je da napuste tu zemlju na jugu Arapskog poluotoka.

"Razina prijetnje sigurnosti u Jemenu izuzetno je visoka zbog terorističkih aktivnosti i građanskih nemira", upozorio je State Department.

"Terorističke organizacije i dalje su aktivne u Jemenu, uključujući Al Kaidu Arapskog poluotoka (AQAP)", dodaje se u priopćenju.

Također se ističe da je američka vlada i dalje zabrinuta zbog mogućih napada protiv američkih građana, objekata, tvrtki te percipiranih američkih i zapadnih interesa.

Militanati Al Kaide su osumnjičeni da su ubili četiri jemenska vojnika u nedjelju u Maribu, oko 170 km istočno od glavnog grada Sane, objavilo je jemensko ministarstvo unutarnjih poslova, prenosi CNN.

Nakon ubojstva vojnika, pripadnika Republikanske garde, militanti su se oteli vojno vozilo, dodalo je ministarstvo.

U Jemenu se gotovo svakodnevno održavaju proturežimski prosvjedi na kojima sudionici pozivaju na svrgavanje predsjednika Ali Abdulaha Saleha, na vlasti od 1978.

Povrh toga, jednu od najsiromašnijih arapskih zemalja s 24 milijuna stanovnika i površinom deset puta većom od Hrvatske, pogađa i pobuna manjiinskih šijita (46 posto), velika nezaposlenost, američki napadi na operativce Al Kaide i sve veća nestašica vode.

(Hina) xdh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙