FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

200-tinjak prosvjednika u Rijeci

Autor: sjun
RIJEKA, 5. ožujka 2011. (Hina) - Dvjestotinja Riječana okupilo se večeras na mirnom prosvjedu u organizaciji neformalne skupine građana "Slobodarski blok", zahtijevajući "rušenje Vlade" i, kako su rekli, "ujedinjavanje ljudi po osnovi iste socijalne svijesti".

Prosvjednici su se okupili u 19 sati ispred hotela "Continental", odakle su, uz zaustavljanje ispred zgrade Poglavarstva, marširali preko Korza prema Jadranskom trgu, noseći transparente s natpisima poput: «Sloboda narodu» i «Naše je oružje solidarnost» te izvikujući parole: «SDP i HDZ lopovi», «Revolucija - jedina solucija» i «Dolje političke elite!».

Neimenovani govornici na okupljanju su izjavljivali kako je demokracija koja se u Hrvatskoj " prakticira", iluzija te zatražili veći demokratski utjecaj građana na politiku, i to putem referenduma.

Izrazivši nepovjerenje prema «svim političkim strankama i leaderima», izrazili su svoju viziju "idealnog društvenog poretka", u kojem bi vladala solidarnost, a građani bi se organizirali u «kvartovske skupštine», po osnovi socijalnog statusa i svijesti.

Večerašnji prosvjed nije bio prijavljen policiji, jer, kako su kazali iz skupine "Slobodarski blok", "oni nama nisu prijavili uništavanje industrije, otkaze i srozavanje životnog standarda".

Idući prosvjed "Slobodarskog bloka" najavljen je za utorak.

(Hina) xsjun ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙