FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: moje sudjelovanje u Domovinskom ratu čisto kao suza

Autor: mvra
ZAGREB, 22. veljače 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras, pošto je državno odvjetništvo odbacilo njegovu odgovornost za stradanje srpskih civila 1991., da je njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu "čisto kao suza".

"Ja sam ponosan na svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu, na svoj doprinos u slamanju srpske agresije i agresije jugoslavenske armije na Osijek, na Slavoniju, na Hrvatsku i nakon ovih istražnih izvida moje je sudjelovanje u Domovinskom ratu čisto kao suza", kazao je Šeks za središnji Dnevnik HTV-a.

Izrazio je nadu da će ovih dana uskoro biti stavljena "točka na i" i da će završiti oslobađanjem nevinih hrvatskih branitelja Tihomira Purde i Veljka Marića.

Osječko Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je danas da na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka nema osnova za sumnju kako postoji kaznena odgovornost Vladimira Šeksa za stradanje civilnih osoba srpske nacionalnosti u istočnoj Slavoniji 1991.

U priopćenju za javnost navodi se kako je, u povodu podneska udruge Inicijative mladih za ljudska prava i u vezi s navodima u izvješću Amnesty Internationala, u kojima se, među inima, spominje Vladimir Šeks u kontekstu moguće odgovornosti za stradanje civila srpske nacionalnosti u istočnoj Slavoniji 1991., državno odvjetništvo prikupilo obavijesti od 13 osoba koje imaju saznanja o spomenutim događajima.

"Iz provedenih izvida i dokaznih radnji te prikupljenih podataka, dokumenata i drugih dokaza državno odvjetništvo ne nalazi osnova za daljnje postupanje jer na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka odvjetništvo nema osnova za sumnju kako postoji kaznena odgovornost Vladimira Šeksa za stradanje civilnih osoba srpske nacionalnosti u istočnoj Slavoniji 1991.", ističe se u priopćenju.

(Hina) xmvr yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙