FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pucnjevi na prosvjedu u Tripoliju

Autor: akoz
TRIPOLI, 4. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Snage lojalne libijskom čelniku Moameru Gadafiju u petak su suzavcem i ispaljivanjem metaka u zrak rastjerale prosvjednike okupljene na skupu u Tripoliju.

Prosvjednici su izašli na ulice u četvrti Tadžura u istočnom dijelu Tripolija nakon molitvi u džamiji Murat Adi, a njih nekoliko stotina počelo je uzvikivati pozive na okončanje četrdesetgodišnje Gadafijeve vlasti.

Nekoliko minuta kasnije snage odane libijskom vođi u vojnim odorama i sa zelenim maramama oko glave došle su na mjesto prosvjeda. "Ispaljivali su suzavac. Čuo sam pucnjavu. Ljudi su se razbježali", rekao je izvjestitelj agencije Reuters.

Drugi izvjestitelj na rubu četvrti Tadžura rekao je da se može čuti snažna pucnjava i da je kolona od 14 terenskih vozila s pripadnicima snaga sigurnosti projurila kroz nadzorne točke prema mjestu prosvjeda.

Svjedoci javljaju i o sukobma između Gadafijevih pristaša i protivnika u blizini Ras Lanufa, luke i naftnog terminala 600 kilometara istočno od Tripolija.

(Hina) xakoz ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙