FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šaraf na Tahriru od naroda zatražio legitimitet

Autor: spuc
KAIRO, 4. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Novi mandatar egipatske vlade Esam Šaraf obećao je u petak tisućama okupljenih prosvjednika na trgu Tahriru u Kairu da će raditi na ispunjenju njihovih zahtjeva i odao je priznanje "mučenicima" revolucije.

Šarafu, bivšem ministru prometa, mandat za sastav vlade povjerilo je u četvrtak egipatsko vojno vijeće kako bi zamijenio Ahmeda Šafika, bivšeg mornaričkog časnika kojeg je imenovao predsjednik Hosni Mubarak prije nego li je 11. veljače zbačen s vlasti.

Šaraf je rekao okupljenom mnoštvu da je došao kako bi mu dali legitimitet, a mnoštvo ga je odnijelo, u pratnji vojne policije, s pozornice na ramenima pozdravljajući ga usklicima.

"Odajem počast mučenicima. Slava i počast obiteljima žrtava i posebni pozdrav svakome tko je sudjelovao i pridonio ovoj bijeloj revoluciji", rekao je Šaraf.

"Ovdje sam da mi date legitimitet. Vi ste oni kojima taj legitimitet pripada", rekao je.

Prosvjednici su zahtijevali Šafikovu ostavku zajedno s drugim članovima vlade koju je imenovao Mubarak prije nego li je prosvjedima uklonjen s vlasti.

"Povjerena mi je teška zadaća i trebam strpljenje, volju i odlučnosti", rekao je Šaraf. "Vaš cilj je misija koju nastojim ostvariti svim srcem", rekao je, dodavši da će se onoga trenutka kad ju ne bude mogao ostvariti pridružiti prosvjednicima na trgu.

(Hina) xps ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙