FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: SDP ne progovara mržnjom, već željom za bolju RH

Autor: vlar
ZAGREB, 4. ožujka 2011.(Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić opovrgnuo je danas prozivke iz HDZ-a da je noćašnje prolijevanje crvene boje po HDZ-ovim stranačkim prostorijama izazvano govorom mržnje SDP-ovih čelnika, te istaknuo da se SDP ne služi govorom mržnje, već govorom oporbe koja se bori za bolji život u Hrvatskoj.

"Mi govorimo o tome kako sačuvati radna mjesta, kako regulirati redovitu isplatu plaća i kako se boriti za standard građana. Zar je to govor mržnje", upitao je Linić novinare u Saboru koji su ga tražili reakciju na tvrdnje HDZ-ovaca.

Svjestan je, kazao je, da njegovoj stranci građani zamjeraju nedovoljnu agresivnost i žestinu u obrani njihovih prava na kvalitetniji život u Hrvatskoj.

Prema tome, dodao je, radije prihvaća ocjenu građana da bi SDP trebao biti još žešći protiv HDZ-ove vlasti, koja je, ističe, "sve ovo i uzrokovala".

"Zato ne smatram da govorimo govorom mržnje, nego govorom opozicije koja se bori za promjenu načina života u Hrvatskoj", poručio je Linić.

"HDZ-u smo za sve krivi, za loše stanje u Hrvatskoj, za organiziranje ulice, za crvenu boju", rekao je, uvjeren da HDZ prebacivanjem odgovornosti na SDP zapravo prikriva svoje pogreške, nedostatke i neuspjehe.

Novinare je zanimalo i kako komentira HDZ-ovu ocjenu da je za slučaj Purda bio odgovoran predsjednik države Ivo Josipović, te da su govor mržnje zapravo tvrdnje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da je za taj slučaj kriv kriminalni nemar HDZ-a.

"Kao što je to i predsjednik (Milanović) rekao, jedini krivac za to što se događa braniteljima, koji su progonjeni zbog izjava, je hrvatska vlada sa svojim nadležnim ministarstvima. Nisu učinili dovoljno, dapače nisu učinili ni osnovne korake da zaštite građane Hrvatske od takvih lažnih podmetanja za vrijeme njihovih mučenja u logorima", smatra Linić.

Umjesto pravog krivca, HDZ i na ovom primjeru, dodaje, optužuje SDP. "Krivi smo mi što želimo biti kritični, na kraju kriv je i predsjednik države Josipović", rekao je te poručio građanima da nađu prave krivce za sve što se događalo posljednjih 60 dana.

(Hina) xvl/xtr yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙