FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović: Vlada ne upravlja državom

Autor: dsil
RIJEKA,21. veljače 2011.(Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci da je "porazni podatak o broju nezaposlenih" koji je, kako je rekao, pokušavala sakriti vlada Jadranke Kosor konačna potvrda da vlada ne upravlja državom, nego "živi u nekom svojem otuđenom svijetu".

Izjava predsjednice vlade o broju prodanih automobila kao dokazu boljeg života je na tragu poznate poruke gladnim građanima da jedu kolače ako nemaju kruha, rekao je Jovanović. Takva vlada mora otići, ali ne silom ulice, nego mirno na izborima, slobodnom voljom građana, ustvrdio je, dodajući da građanima te izbore treba i omogućiti bez daljnjeg gubljenja vremena.

Jovanović je, navodeći da je najviše nezaposlenih u dobi od 25 do 34 godine, ustvrdio kako je put od "Sanaderova društva znanja i zemlje blagostanja do Kosoričine zemlje čobana, pastira i samaraša - zemlje siromaha" bio rekordno brz.

SDP ima odgovore na pitanja kako pokrenuti gospodarski oporavak, osigurati nova radna mjesta, kako pravedno raspodijeliti teret krize na sve društvene skupine, osigurati veća primanja radnicima te poboljšati kvalitetu javnih usluga, a to dokazuje i predlozima triju zakona koji su trenutačno u saborskoj proceduri, rekao je Jovanović.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da vlada Jadranke Kosor nije sposobna za reforme, da nije sposobna kontrolirati tržište pa su cijene goriva, brašna i šećera, kako je rekao, u stalnom rastu. Nema ni kontrole izvoza pšenice pa je upitno po kojoj će je cijeni Hrvatska uskoro početi uvoziti, istaknuo je Linić i dodao da će rezultat biti poremećaji u opskrbi hranom.

(Hina) xdsil ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙