FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za ratne veterane obvezao na maksimalni napor

Autor: aspa
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Odbor za ratne veterane Hrvatskog sabora obvezuje sva državna tijela i nadležna ministarstva da u okviru međunarodnih normi i pravnih propisa RH ulože maksimalni napor u oslobađanju hrvatskih branitelja zatvorenih ili pritvorenih u Srbiji i BiH.

Također od njih traži da utvrde eventualne propuste i učine sve kako se ne bi dogodilo ponovno podizanje optužnica prema hrvatskim braniteljima od strane Republike Srbije za eventualne ratne zločine, zaključak je današnje sjednice Odbora.

Odbor je prihvatio izvješće Ministarstva pravosuđa, Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kao i Državnog odvjetništva o raznim aspektima slučaja vukovarskog branitelja Tihomira Purde.

Kako je istaknuto u raspravi, glavni problem u situaciji oko Tihomira Purde i moguće drugih optuženih istaknut je zakon Republike Srbije iz 2003. godine kojim se Srbija proglašava nadležnom za ratne zločine na prostoru bivše SFRJ od 1. siječnja 1991. godine.

Odbor je pozdravio današnje odbacivanje optužnice prema Tihomiru Purdi ali mnogi članovi Odbora upitali su se je li se moglo učiniti više da do toga uopće ne dođe.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙