FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragovoljci: "ulica" ne može riješiti braniteljske probleme

Autor: ipet
ZAGREB, 25. veljače 2011. (Hina) - Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata na današnjem sastanku bio je jednoglasan u stajalištu da najavljeni prosvjedni skup branitelja, "to jest 'ulica'" ne može riješiti probleme braniteljske populacije, ali da je prosvjedni skup legitiman i legalan način izražavanja nezadovoljstva hrvatskih branitelja.

U priopćenju što ga je potpisao predsjednik te udruge Đuro Dečak stoji da je na sastanku Središnjega odbora zaključeno da je slobodna volja svakoga člana udruge, a i svakoga pojedinca, da potpuno samostalno i neovisno djeluje na društvena događanja.

Ističe se da su prosvjedi u osnovi funkcioniranja demokratskih društava u Europi i svijetu te da je potvrda da živimo u demokratskom društvu i to što ponekad imamo različita razmišljanja o tomu kako riješiti neku situaciju, odnosno što nikomu ne odričemo pravo na različito mišljenje.

Jer, dodaje se, ciljevi su nam u konačnici isti - to je zaštita dostojanstva svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a dragovoljci i veterani posebice inzistiraju na zaštiti dostojanstva i digniteta Domovinskog rata.

Udruga smatra da se problemi trebaju rješavati u krugu institucija sustava, pravne države i vladavine prava kroz partnerski odnos s legalno i legitimno izabranom vlašću. Ističu da su dosad, a i ubuduće će, snažno pritiskati Vladu, Hrvatski sabor i predsjednika Republike da se konačno zaštite svi hrvatski branitelji te da od toga neće odustati.

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙