FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 10,30 sati

Autor: jnah
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog na mahove jakih udara vjetra dionicom Jadranska magistrala (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i cestom D 25 Gospić-Karlobag smiju prometovati samo osobna vozila. Dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrane je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a od Senja do Karlobaga i Krčkim mostom za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina). Autocesta A 1, autocesta A 6 Rijeka-Zagreb i cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila. Zbog zimskih je uvjeta zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i Lici. Zbog niske temperature, te mokrih i skliskih kolnika moguća je poledica na većini cesta u kontinentalnom dijelu zemlje. U prekidu su katamaranske linije iz Splita prema Hvaru, Korčuli, Visu i Lastovu. Trajekt na relaciji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna i manja dostavna vozila.

ZAGREB - U kopnenom području pretežno oblačno. U Gorskom kotaru i Lici te prijepodne samo ponegdje u sjeverozapadnim krajevima povremeno slab snijeg. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiša ponegdje uz grmljavinu očekuje se uglavnom u Dalmaciji, a na sjevernom Jadranu ponegdje još malo snijega nošenog burom. Vjetar većinom slab, na sjevernom dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, ujutro podno Velebita ponegdje s olujnim udarima, a na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana umjereno do jako jugo i istočnjak. Najviša temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙