FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević nastavio je nizati sjajne nastupe i pogotke u redovima kijevskog Dynama. Ovoga puta zabio je gol u prijateljskoj utakmici protiv Spartaka iz Naljčika kojeg je njegov sastav svladao 2:0. Vukojević se upisao među strijelce već u šestoj minuti utakmice. Utrčavši u suparnički kazneni prostor primio je loptu s desne strane i sa šest metara je zatresao mrežu. Vukojević je svojim golovima otvorio i obje utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv turskog Bešiktaša. U prvom susretu igranom u Istanbulu Dynamo je slavio 4:1, a Vukojević je zabio gol u 26. minuti, dok je u uzvratu Dynamo pobijedio 4:0, a 'Ogi' je bio strijelac u trećoj minuti. Vukojević je ove sezone za Dinamo postigao pet golova, od čega tri u Europskoj ligi i dva u prvenstvu.

ZAGREB - U susretu prvog kola G skupine azijske nogometne Lige prvaka južnokorejski Jeonbuk Hyundai Motors u čijim redovima igra Krunoslav Lovrek je pobijedio kineski Shandong Luneng Branka Ivankovića 1:0. Pobjednika je odlučio pogodak Park Won-Jaea u 59. minuti. Lovrek je za korejski sastav igrao od 53. minute. Najbolju priliku za momčad Branka Ivankovića imao je Zheng Zheng koji je u 60. minuti pogodio vratnicu. Osim Jeonbuka i Shandonga u skupini G su i japanska Cerezo Osaka, te Arema iz Indonezije. U drugom dvoboju Ivankovićeva družina će 16. ožujka dočekati Cerezo, dok Lovrek i društvo putuju u Malang na noge Aremi. U azijskoj Ligi prvaka bore se 32 kluba podijeljena u osam skupina po četiri. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine nastavljaju natjecanje.

MADRID - Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho i dalje ne miruje. Nakon kritika upućenih novinarima i suparnicima, sada je na red stiglo i vodstvo Primere. Trener Real Madrida oštro je napao čelnike lige zbog kalendara natjecanja koji favorizira Barcelonu. Mourinho je poludio jer je "Kraljevski klub" između utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Lyona i ligaškog ogleda protiv Deportiva imao tri dana odmora, dok je Barcelona imala dan više. "U istoj poziciji kao i Real je bila i Valencija koja je također imala dan manje odmora od Barcelone. To nije pošteno. Barcelona je zbog toga u velikoj prednosti," poručio je Mourinho i još jednom 'pecnuo' španjolske novinare. "Baš me zanima tko će to od vas napisati. Vaš je posao pisati o takvim stvarima, a ne žmiriti," kazao je Mourinho na novinarskoj konferenciji kojoj je prisustvovalo više od 50 pripadnika 'sedme sile'.

RIO DE JANEIRO - Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Luís Nazário de Lima (34) posljednji će put odjenuti dres peterostrukih svjetskih prvaka 7. lipnja u prijateljskoj utakmici protiv Rumunjske u Sao Paolu. Ronaldo je na Valentinovo ove godine objavio prekid igračke karijere nakon 18 godina aktivnog bavljenja nogometom. "Ne mogu više. Želio sam igrati do isteka ugovora, ali ne mogu. Tijekom utakmice isplaniram neki potez, ali ga potom ne mogu i ostvariti. Vrijeme je za prekid, no bilo je lijepo dok je trajalo", rekao je Ronaldo 14. veljače. Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ricardo Teixeira potvrdio je Ronaldov nastup u susretu protiv Rumunja. Tijekom uspješne karijere Ronaldo je s Brazilom osvojio dva naslova svjetskog prvaka (1994, 2002), dva naslova Južne Amerike (1997, 1999), tri je puta bio proglašavan najboljim igračem na svijetu (1996, 1997, 2002), sa 15 postignutih pogodaka najbolji je strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, a 2002. godine je s osam golova, od kojih je dva postigao u finalu, bio najbolji strijelac SP-a u Japanu i Južnoj Koreji. Za brazilsku reprezentaciju odigrao je 97 utakmica i postigao 62 pogotka.

NEW YORK - Američka tenisačica Serena Williams (29) koja je u ponedjeljak zbog plućne embolije primljena u bolnicu u Los Angelesu hitno je operirana. Bivšoj prvoj tenisačici svijeta otklonjen je ugrošak krvi iz pluća. "Serena je operirana u Cedars-Sinai Medical centru i trenutačno je dobro. U bolnici će ostati još neko vrijeme kako bi liječnici pratili njezino stanje," kazala je njezina glasnogovornica Nicole Chabot, dok je Serena na Twitteru napisala: "Imala sam užasan dan, no sada je sve OK." Osvajačica 13 Grand Slam naslova je prošlog tjedna po povratku u Los Angeles otkrila da pati od plućne embolije, a nakon dolaska u bolnicu je otkriven ugrošak. Prije toga Serena je bila u New Yorku na pretragama stopala s kojim ima problema od srpnja prošle godine kada je stradala u jednom munchenskom restoranu nagazivši komad stakla. Od tada je imala dvije operacije stopala. Posljednji nastup imala je u Wimbledonu prošle godine kada još bila prva tenisačica svijeta, a trenutačno drži 11. poziciju na WTA ljestvici. Serena Williams je na broju jedan WTA ljestvice bila 123 tjedna, a 'srušila' ju je Dankinja Caroline Wozniacki prošlog listopada.

OSIJEK - Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i nekadašnji prvotimac NK "Osijeka" Marko Babić danas je u Osijeku potpisao jednoipolgodišnji ugovor s matičnim klubom. Nakon potpisivanja ugovora Babić je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji njegovog povratka u NK Osijek, posebice predsjedniku kluba Robertu Špeharu, kazavši kako dolaskom želi što više pomoći svome klubu.

Ocijenio je kako, nakon nastupanja u njemačkim i španjolskim prvoligaškim klubovima, još uvijek ima motiva za nastupanjem u domaćoj ligi, gdje, svojim iskustvom posebice može pomoći mlađim igračima. Predsjednik NK "Osijeka" Robert Špehar kazao je kako će povratak Babića, kao igrača koji je ostavio trag u europskom nogometu, biti od velike pomoći klubu. Dodao je da se Babić, iako je u iznozemstvu igrao za klubove, pod znatno povoljnijim ugovorima, prilagodio trenutačnim financijskim mogućnostima osječkog prvoligaša. Marko Babić je nakon samo 16 odigranih utakmica za Osijek 2000. godine prešao u Bayer Leverkusen, a igrao je i za berlinsku Herthu te španjolske klubove Real Betis i Real Zaragozu. Bio je standardni reprezentativac Hrvatske u vrijeme kada je Zlatko Cico Kranjčar bio izbornik i za nacionalnu momčad je odigrao 49 utakmica i postigao tri gola.

BERLIN - Manchester United želi angažirati vratara Schalkea i njemačke reprezentacije Manuela Neuera (24), potvrdio je u srijedu izvršni direktor Schalkea Clemens Toennies. Premda mu ugovor sa Schalkeom ističe u ljeto 2012. vjerojatno će ga klub morati prodati ovoga ljeta, je se nalaze u teškoj financijskoj situaciji. Manchester, pak, hitno mora pronaći kvalitetnog vratara, jer je 40-godišnji Edwin van der Sar najavio odlazak u mirovinu po zvršetku sezone. Osim Manchester Uniteda, Neuera u svojim redovima želi vidjeti i Bayern.

LONDON - Veznjak Evertona Marouane Fellaini (23) pauzirat će do kraja sezone zbog ozljede gležnja, objavio je engleski nogometni prvoligaš. "Fellaini je ozljedu zaradio u subotnjoj utakmici sa Sunderlandom i morat će na operaciju. To je veliki gubitak, jer on je ove sezone bio naš ključni igrač", izjavio je srijedu trener Evertona David Moyes. Ozlijeđen je još jedan veznjak Evertona, Tim Cahill. On ima problema sa stopalom, ali bi se trebao vratiti na nogometne terene za tri tjedna.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙