FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tristotinjak prosvjednika u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 2. ožujka 2011. (Hina) - Tristotinjak prosvjednika okupilo se večeras u središtu Rijeke tražeći odlazak Vlade, a prosvjed je prošao u miru te uz slabo uočljiv policijski nadzor.

Prosvjednici, koje su okupile udruga "Vox" iz Rijeke i neformalna skupina građana pod nazivom Slobodarski blok, prošli su Korzom od Jadranskog trga do Mosta hrvatskih branitelja. Ispred sjedišta riječkoga HDZ-a upalili su svijeće, kao i ispred Erste banke, u znak sjećanja na nekadašnju Riječku banku i propast riječkoga gospodarstva te ispred zgrade poglavarstva Grada Rijeke.

Nosili su transparente "Odlazi HDZ bagra, uništila si nam sadašnjost, Budućenost ne damo!", "Sloboda narodu - obrana socijalnih prava" te uzvikivali "HDZ lopovi!" i "Jaco odlazi!".

Predstavnici slobodarskoga bloka su pročitali svoj proglas u kojem ističu da im je cilj obrana socijalnih prava koje su izborile generacije prije, ograđujući se o svih političkih stranaka te ističući da se samo kolektivnom akcijom odozdo mogu mijenjati stvari. Jedan od predstavnika Slobodarskog bloka istaknuo je da ne treba izvikivati parole samo protiv HDZ-a jer su, kako je rekao, sve političke stranke i svi političari jednako odgovorni za sadašnje stanje.

Najavljeno je održavanje slijedećega prosvjednog skupa u subotu u 19 sati ispred riječkoga hotela Kontinental.

(Hina) xdsil ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙