FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GM povećao prodaju za 49 posto

Autor: dhai
DETROIT/ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - General Motors u utorak je objavio povećanje prodaje u SAD-u veljači za 49 posto, u čemu su mu pomogli olakšani uvjeti financiranja i lizinga koje su pratili i drugi autoproizvođači.

Najveći američki proizvođač automobila objavio je da su prošloga mjeseca njegova predstavništva prodala više od 207.000 automobila i kamioneta, a veliki porast potaknut je prodajom novih modela.

GM je povećao popuste za kupce kao što su niske kamate za kredite i lizing za 400 dolara po vozilu od prosinca do siječnja, a nastavio je s akcijom i u veljači.

GM je povećao prodaju automobila za 40 posto u veljači, predvođen modelom Chevrolet Cruze, predstavljenim prošle godine.

Internetska stranica autoindustije navodi da su autoproizvođači povećali popuste za 5 posto od siječnje do veljače na prosječnih 2.708 dolara po vozilu, a prednjače Chrysler, Ford, Hyundai/Kia, Nissan i Toyota koji su povećali popuste za 6 posto u veljači.

Analitičari autoindustrije očekuju da će ukupna prodaja vozila u SAD-u rasti za 20 posto u odnosu na veljaču prošle godine.

Prodaja Forda u SAD-u u veljači je povećana za 10 posto, predvođena snažnom prodajom novog Explorera.

Ford je u svom izvješću naveo da sve više građana kupuje kampaktna i subkompaktna vozila kako rastu cijene benzina, ali i da je prodaja kamioneta porasla za 14 posto jer mali poduzetnici obnavljaju svoju flotu. Prodaja Fordovog luksuznog branda Lincoln pala je za 11 posto.

Chrysler je objavio da mu je prodaja u veljači rasla za 13 posto, dok se ta tvrtka nastavlja oporavljati od stečaja.

Među 95.102 prodanih automobila i kamioneta, prednjačila su vozila Jeep, te kamioneti Ram koji su rasli čak 81 posto.

Veljača je bio jedanaesti mjesec zaredom da raste prodaja Chryslera, koji je u lipnju 2009. izašao iz stečaja.

(Hina) xdh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙