FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski jezik kao za cjeloživotno učenje na riječkom FF-u

Autor: sjun
RIJEKA, 1. ožujka 2011. (Hina) - Prvi ciklus novog programa cjeloživotnog učenja "Stručno usavršavanje talijanskog jezika, komunikacije i kulture" (Corso di perfezionamento di lingua, comunicazione e cultura italiana) predstavili su danas na konferenciji za novinare u Rijeci dekan Filozofskog fakulteta Predrag Šustar, prorektorica za nastavu Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija i voditelj programa stručnog usavršavanja te jedan od predavača Giovanni D'Alessio.

Drugi ciklus programa, zajedno s preddiplomskim studijem talijanskog jezika i književnosti, trebao bi početi u listopadu 2011. na Filozofskom fakultetu.

Program se pokreće radi stručnog usavršavanja polaznika u talijanskom jeziku i kulturi u gotovo svim područjima javnoga i privatnog sektora (međunarodna suradnja, gospodarstvo, kultura, politika, turizam, mediji, istraživanja arhivske građe...). Trideset polaznika u tri će mjeseca, izučavanjem talijanskog jezika, komunikacija i talijanske kulture u standardnoj nastavi i radionicama steći praktična znanja iz talijanskoga standardnog jezika, čime će ojačati kompetentnost i povećati konkurentnost na tržištu rada.

Upis je moguć nakon bilo kojega preddiplomskog studija uz aktivno poznavanje talijanskog jezika, nastava će se održavati petkom i subotom, a svečano otvorenje programa "Stručno usavršavanje talijanskog jezika, komunikacije i kulture" dekan Šustar najavio je za 26. ožujka.

(Hina) xsjun yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙