FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 23. veljače

Autor: mvra
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za srijedu, 23. veljače:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će izaslanstvo Židovske općine Zagreb te autora i suradnika vodiča "Židovski Zagreb" (12 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu potvrđivanja Memoranduma o razumijevanju s Europskom unijom o sudjelovanju Hrvatske u programu "Mladi na djelu" i akcijskom programu u području cjeloživotnog učenja, za razdoblje do 2013. U vladi, koja je predlagatelj ratifikacije, ističu da će Memorandum o razumijevanju omogućiti sudjelovanje hrvatskih institucija u punom opsegu u spomenutim programima te u ravnopravnom statusu s institucijama iz zemalja članica EU. Aktivnim sudjelovanjem institucija iz Hrvatske u zajedničkim projektima mobilnosti u području obrazovanja i aktivnostima civilnog društva s partnerskim institucijama iz zemalja članica EU, hrvatski obrazovni sustav postaje dio europskog prostora cjeloživotnog učenja, stoji u vladinom obrazloženju. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica odbora za ratne veterane. Na dnevnom redu je konačni prijedlog zakona o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova žrtava komunističkih zločina nakon drugog svjetskog rata (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Eugena Kvaternika, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na predloženom dnevnom redu su izvješća o provedbi antikorupcijskih mjera za 2010. u području odgovornosti Ministarstva obrane, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu potpisivanja Ugovora o donaciji između Privredne banke Zagreb i Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina". Privredna banka donirat će iznos od 700.000 kuna za pokriće troškova humanitzarnog razminiranja minski sumnjive površine koja se nalazi u središnjem dijelu Vukovarsko-srijemske županije, u Općini Stari Jankovci, južno od naselja Slakovci. (11 sati, prostorije Zaklade, Ulica kralja Zvonimira 6).

(*)OSIJEK - Na sjednici Rektorskog zbora raspravljat će se o mogućnostima korištenja strukturalnih fondova EU-a, te o izvješću Prosudbenog povjerenstva o nacrtu Zakona o visokom obrazovanju. Nazočan će biti i ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. (11 sati početak sjednice, 13,45 sati izjave za novinare, Rektorat Sveučilišta J.J. Strossmayera, Trg Sv.Trojstva 3).

ZAGREB - Okrugli stol "Uzroci, razmjeri, pojavni oblici i efikasnost strategije suzbijanja korupcije u RH" u organizaciji GONG-a i UN Global Compact Hrvatska (9,30 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Okrugli stol i konferencija za novinare u okviru programa Europa za građane. Na skupu će biti predstavljen projekt s naglaskom na međunarodnu suradnju, organiziranje stručnih skupova te kulturnih, umjetničkih i drugih sadržaja za ljude treće dobi. Projekte će predstaviti Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) i njezini partneri iz Italije, Makedonije i Slovenije (11 sati, Novinarski dom, Pekovčeva 2).

SPLIT - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Radimira Čačića i čelnika regije, županije i grada (10 sati, prostorije HNS-a, fra Bone Razmilovića 11).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Međunarodnog festivala dokumentarnoga filma ZagrebDox koji se održava od 27. veljače do 6. ožujka u Movieplexu u Centru Kaptol. U posljednjem tjednu prije starta organizator će predstaviti 13 hrvatskih dokumentaraca koji će na ZagrebDoxu imati svjetsku premijeru. Ovogodišnji festivalski filmski program uključuje gotovo 150 filmova aktualne svjetske i domaće dokumentarističke produkcije (11 sati, Centar Kaptol, Nova Ves 17).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe "T-HTnagrada@msu.hr" koja promišlja najkvalitetnije prikaze recentne produkcije hrvatske suvremene umjetnosti i četvrtu godinu za redom pruža priliku na jednom mjestu pogledati odabrane radove 40 umjetnika različitih generacija i umjetničkog izričaja (11 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Duborvnik 17).

ZAGREB - Predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika 2011. koji sa sažetcima na engleskom i španjolskom ima osam tematskih cjelina, koje se sastoje od 35 samostalnih autorskih priloga, koji s više ili manje informacija povezuju 30 zemalja (12 sati, Hrvatska matica iseljenika, Trg Stjepana Radića 3).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv došao naknadno.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmvr ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙