FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković s predstavnicima švedske zaklade

Autor: nkot
ZAGREB, 1. ožujka 2011. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske vVlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak predstavnike švedske Zaklade Jarl Hjalmarson - zastupnicu i članicu Odbora za vanjsku politiku parlamenta Kraljevine Švedske te članicu Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Walburgu Habsburg Douglas i zamjenika direktorice Zaklade Jensa Ahla, priopćeno je iz MVPEI-a.

Ministar Jandroković zahvalio se na potpori Kraljevine Švedske tijekom procesa pristupnih pregovora Republike Hrvatske i Europske unije, te posebno naglasio kako će Republika Hrvatska članstvom u Europskoj uniji ostvariti jedan od svojih najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva.

Upoznao je sugovornike s aktualnom dinamikom hrvatskog pristupnog procesa u Europsku uniju, planovima za zatvaranje preostalih poglavlja do završetka mađarskog predsjedanja Europskom unijom te vremenskim okvirom daljnjih aktivnosti, sve do dana primanja u punopravno članstvo Unije.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o politici proširenja Europske unije te se složili kako je njezina daljnja provedba od izrazite važnosti za zemlje jugoistoka Europe, ali i općenito za stabilnost europskog kontinenta.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙