FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krijumčarenje oružja u Obalu Bjelokosti zanijekano

Autor: akoz
ABIDŽAN, 28. veljače 2011. (Hina/Reuters) - UN-ove optužbe da je Bjelorusija prekršila emabrgo na izvoz u oružja Obali Bjelokosti nakon Bjelorusije odbacila je i vlada Laurenta Gbagboa, dosadašnjeg predsjednika Obale Bjelokosti koji se odbija povući s predsjedničkog položaja nakon spornih izbora.

Gbagbova vlada je izvješća o isporuci vojnih helikopetra odbacila kao "laž" a UN-ovi diplomati su rekli da optužbe nisu potvrđene. Glasnogovornik UN-a je naznačio da su optužbe koje je iznio glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon temeljene na izvješćima od UN-a imenovanih stručnjaka koji nadziru embargo.

"Pokušavamo utvrditi jesu li ti navodi vjerodostojni", rekao je agenciji Reuters diplomat iz Vijeća sigurnosti. "Ima mnogo zbrke".

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon u ponedjeljak je zatražio hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti kako bi se razmotrilo stanje u Obali Bjelokosti, osobito navodna ilegalna isporuka oružja namijenjenog jednoj od sukobljenih strana. Njegov poziv uslijedio je nakon informacija o isporuci triju borbenih helikoptera i drugog oružja iz Bjelorusije namijenjenog snagama Laurenta Gbagbe.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙