FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelorusija opovrgava vijesti o isporuci helikoptera

Autor: mhaj
MINSK, 28. veljače 2011. (Hina/AFP) - Bjeloruske su vlasti u ponedjeljak opovrgnule informacije o navodnoj isporuci helikoptera jednoj od sukobljenih strana u Obali Bjelokosti, čime se krši UN-ov embargo na oružje uveden protiv te afričke zemlje.

"Bjelorusija nije nikada preršila sankcije UN-ova vijeća sigurnosti", rekao je glasnogovornik bjeloruskog ministarstva vanjskih poslova Andrej Savinik, osudivđi "potencijalno destruktivnu kampanju protiv Bjelorusije".

Glavni tajnik UN-a Ban ki-Moon u ponedjeljak je pozvao na hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti kako bi se razmotrilo stanje u Obali Bjelokosti, osobito pitanje navodne ilegalne isporuke oružja, kazao je Banov glasnogovornik.

Njegov poziv uslijedio je nakon informacija o isporuci triju borbenih helikoptera i drugog oružja iz Bjelorusije namijenjenog snagama Laurenta Gbagbe koji odbija otići s mjesta predsjednika države nakon što je izgubio izbore.

"Riječ je o teškome kršenju embarga donesenog protiv Obale Bjelokosti 2004. Glavni tajnik traži poštovanje embarga i upozorava one koji dopremaju vojni materijal predsjedniku Gbagbi da će protiv njih biti poduzete odgovarajuće mjere", rekao je glasnogovornik.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙