FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra dodjela Oscara

Autor: dvla
ZAGREB/LOS ANGELES, 26. veljače 2011. (Hina) - Film "Kraljev govor", snimljen prema istinitoj priči britanskog kralja Georgea VI., glavni je favorit za osvajanje Oscara, nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti koje se 83. put dodjeljuju u nedjelju u Los Angelesu, dok bi iznenađenje mogla ostvariti "Društvena mreža" Davida Finchera, film o nastanku Facebooka, prenose agencije.

"Kraljev govor" Toma Hoopera, priča o britanskom kralju koji je u presudnom trenutku za svoju zemlju savladao mucanje, vodeći je film na popisu nominacija i očekuje se da bi mogao dobiti Oscara za najbolju režiju, najboljeg producenta i glumce.

Film je već briljirao na dodjeli BAFTA-e, nagrada Britanske akademija filmske i televizijske umjetnosti, no iznenađenja su ipak moguća.

Fincherova "Društvena mreža" natječe se u nedjelju navečer po mjesnom vremenu u slavnome Kodak Theateru s osam nominacija, no već je doživio uspjeh u siječnju kada je pokupio četiri Zlatna globusa, a te nagrade tradicionalno se smatraju dobrim pokazateljem Oscarovih slavodobitnika.

Film "True grit" braće Joela i Ethana Coena, remake klasičnog John Wayneova westerna "Čovjek zvan hrabrost" zaradio je brojne nominacije, a velika favoritkinja među glumicama je Natalie Portman, već nagrađena za ulogu balerine u "Crnom labudu", nagradama Golden Globe i BAFTA.

Kao i dosad izravan prijenos milijunima gledatelja diljem svijeta osigurat će televizija ABC koja je s "Oscarima" potpisala novi angažman do 2020. godine, a činila je to proteklih 45 godina.

Prošlogodišnju ceremoniju odgledalo je 41,7 milijuna Amerikanaca, rekordan broj u zadnjih pet godina.

(Hina) xrt/xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙