FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šegvić: odluka EK znači spas za Brodosplit i radnike

Autor: pgas
SPLIT, 25. veljače 2011. (Hina) - Predstavnik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić izjavio je večeras da današnja odluka Europske komisije, koja je odobrila plan za restrukturiranje splitskog brodogradilišta Brodosplit, znači opstanak za to brodogradilište i njegove radnike.

"Ovo je za nas velika vijest jer usvajanje programa restrukturiranja Brodosplita znači opstanak tog poduzeća i spas za njegovih radnike", rekao je Šegvić večeras za Hinu. Time što je Europska komisija odobrila program restrukturiranja Brodosplita ukida se zabrana ugovaranja poslova tom poduzeću, kazao je Šegvić.

Europska komisija je u petak odobrila plan za restrukturiranje splitskog brodogradilišta Brodosplit i njegove podružnice Brodogradilišta specijalnih objekata (BSO), potvrdila je glasnogovornica povjerenika za tržišno natjecanje Joaquina Almunie.

Hrvatska se u dogovoru s Europskom komisijom odlučila restruktirati brodogradilišta koja opstaju zahvaljujući državnim potporama kroz njihovu privatizaciju. Komisija je zabranila brodogradilištima da primaju nove narudžbe za gradnju brodova dok ne podnesu održavi plan restrukturiranja, stoga je današnja odluka od velike važnosti za splitsko brodogradilište.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙