FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vekić pozvao na udružene braniteljske prosvjede

Autor: ivuc
OSIJEK, 15. veljače 2011.(Hina) - Predsjednik stranke Hrvatske straže (HS) i bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić izjavio je danas u Osijeku kako posljednji događaji, među kojima su uhićenja hrvatskih branitelja i pozivanja na obavijesne razgovore, dovode do cikličkih prosvjeda braniteljskih udruga te kako je krajnje vrijeme da se udruže svi koji namjeravaju prosvjedovati.

Na konferenciji za novinare Vekić je rekao da će HS raditi na udruživanju koje bi sve udruge skupilo u zajednički prosvjed, pri čemu bi one zadržale svoju pravnu osobnost i vodstvo sve dok "ne shvate da je i to suvišno i dok se ne stvori jedna udruga čija će moć biti respektabilna i za vlast koja ubrzano slabi državnu moć".

"To može biti samo jedna udruga koja može izvesti 100.000 ljudi, ali ne zato da uzme vlast, nego da s vlasti skine nesposobne i korumpirane. "Zar smo morali čekati Egipat da vidimo kako se to radi?", zapitao je Vekić.

Ponovio je kako neće objaviti datum najavljenoga javnog prosvjeda jer vlast to može spriječiti na razne načine.

"Neka nas vlast ne tjera na ulicu jer - ako se nađemo na ulici - na njoj ćemo i ostati sve dok nesposobni i obogaćeni vlastodršci ne napuste svoje kabinete i ne nađu se sami na ulici", poručio je Vekić.

Ocijenio je kako na ulice neće izići samo branitelji, nego i nezaposleni, osiromašeni seljaci te svi obespravljeni. "Dajemo sve svoje privilegije za njihovo bogatstvo i mirne snove zato da ne potežemo nešto što stoji blizu naših stolova u ladicama", dodao je Vekić.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙