FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očekuje se evakuacija 155 Hrvata iz Libije

Autor: vkla
ZAGREB, 24. veljače 2011. (Hina) - S današnjim danom iz Libije je evakuirano 146 hrvatskih državljana, a u tijeku su aktivnosti koje prethode evakuaciji još 155 ljudi, zaposlenika Crosca, Geofizike i Montmontaže, izjavio je u četvrtak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun.

"Zrakoplov kompanije Trade Air odletio je u Tripoli i spreman je za prihvat naših državljana", kazao je Dragun, dodavši da je zrakoplov spreman odletjeti i u druge dijelove Libije po naše radnike ukoliko se dobiju potrebne dozvole.

"Također očekujemo da će se svih 28 radnika Montmontaže danas ukrcati u brod u luci Bengazi", rekao je Dragun.

Istaknuo je "izuzetno dobru suradnju s tvrtkama čiji su radnici angažirani u Libiji".

"S njima činimo sve za sretan povratak naših ljudi u Hrvatsku", rekao je glasnogovornik MVPEI-a.

Libija, kojom je čvrstom rukom vladao pukovnik Moamer Gadafi, pogođena je pobunom protiv režima i jedna je u nizu zemalja sjevera Afrike i Bliskog istoka u kojima oporba traži političke reforme. U pobuni koja je počela 15. veljače ubijeno je, kako se procjenjuje, više od tisuću ljudi.

Američki predsjednik Barack Obama osudio je okrutno postupanje Gadafijeve vojske i policije prema prosvjednicima. Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy natuknuo je i mogućnost da EU prekine s Libijom gospodarske veze, a UN predlaže i uvođenje zone zabrane letenja iznad Libije da se spriječi korištenje libijskog ratnog zrakoplovstva protiv prosvjednika.

(Hina) xvk ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙