FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Libije se vratili radnici Viadukta

Autor: vkla
ZAGREB, 23. veljače 2011. (Hina) - Pedest i dvoje radnika tvrtke Viadukt vratilo se u srijedu u ranijim poslijepodnevnim satima iz Libije, sletjevši u zagrebačku zračnu luku posebnim zrakoplovom iz Sofije koji je organizirala hrvatska tvrtka.

U Sofiju je jutros iz Tripolija bugarskim zrakoplovom stiglo sveukupno 65 radnika Viadukta, od toga 52 hrvatskih državljana te devet makedonskih i četvero srbijanskih radnika te tvrtke.

Radnici Viadukta su radili na izgradnji ceste, 500 kilometara jugozapadno od Tripolija, kod granice s Tunisom.

Prema riječima predsjednika uprave Viadukta Joška Mikulića, "radnici nisu bili ugroženi niti u jednom trenutku".

"U tom dijelu zemlje nije bilo nikakvih nereda. Naši radnici su prekjučer još uvijek asfaltirali", rekao je Mikulić. Najosjetljiviji dio puta je bio, dodao je, povratak u Tripoli. Istaknuo je veliku pomoć libijskih partnera pri evakuaciji naših radnika.

"Moramo naći načina da se zahvalimo našim libijskim ljudima", rekao je Mikulić.

Njegove riječi potvrdio je i Dražen Tišan, jedan od pristiglih hrvatskih radnika, koji je pun hvale za mjesno stanovništvo.

"Lokalno nas je stanovništvo na vrijeme obavjestilo da se maknemo", rekao je Tišan. Njegov kolega Ivan Luketić izjavio je da su u Tripoli nesmetano stigli uz pomoć vojske i policije.

Vrijednost Viaduktovog projekta u Libiji iznosi 130 milijuna eura i do sada je realizirana trećina.

Viadukt u večernjim satima očekuje iz Libije i dolazak skupine od 11 radnika koji bi u Zagreb trebali stići preko Beča. Mikulić je izjavio da bi oni već trebali biti u zrakoplovu za Beč, ali da to ne može potvrditi jer su veze s Libijom prekinute.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙