FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND osuđuje Šeksove uvrede novinara

Autor: dber
ZAGREB, 28. siječnja 2011. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje bestijalne uvrede koje je Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora i potpredsjednik HDZ-a javno izrekao na račun novinara i medija, priopćeno je danas iz HND-a.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka pozvali su predsjednicu Vlade i HDZ-a Jadranku Kosor da se javno ogradi od istupa Vladimira Šeksa, jednog od svojih potpredsjednika i najbližih suradnika. "U protivnom će biti jasno da gospođa Kosor i HDZ stoje iza Šeksovih izjava koje nedvojbeno ugrožavaju ustavom zajamčene slobode javne riječi", stoji u priopćenju.

Iz HND-a ocjenjuju da bi "Šeks poslije ove svoje nervozne eskapade, vjerojatno izazvane nekim mrljama na savjesti, trebao biti smijenjen".

U intervjuu za tjednik Hrvatski list Vladimir Šeks je, podsjećaju ih HND-a, nazvao novinare nekih redakcija (izdanja EPH, Novi list, Nacional) podzemljem, agentima stranih službi, hijenama, psima, piranama, kilerima i zagovarateljima protuhvatskih stajališta.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙