FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanija šalje čarter u Libiju, fregatu u regiju

Autor: bcav
LONDON, 22. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Velika Britanija objavila je u utorak da kani poslati zrakoplov čarter po britanske državljane u Libiji te da je poslala fregatu kraljevske mornarice u vode oko te zemlje ako im zatreba pomoć.

"Blisko surađujemo sa zrakoplovnim tvrtkama kako bismo pomogli da što veći broj britanskih državljana napusti Libiju...Dogovaramo se o čarteru za Libiju u idućih 48 sati", izjavio je britanski ministar vanjskih poslova William Hague.

Dodao je da je fregata HMS Cumberland poslana iz istočnog Sredozemlja u međunarodne vode uz Libiju, ako ustreba pomoć britanskim državljanima.

Istodobno, prema toj sjevernoafričkoj zemlji isplovili su i grčki putnički brodovi koji bi trebali prevesti Europljane i oko 15.000 Kineza.

"Tri putnička broda plove prema Tripoliju kako bi prevezli državljane europskih zemalja u grčku luku", priopćilo je ministarstvo civilnih poslova. "Organizirana je i operacija prijevoza 15.000 Kineza u domovinu preko Krete", dodaje se u priopćenju u kojem se ističe da su to zatražile vlade tih zemalja.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙